Udlængsel #1

Lidt om “Min fede træner”

img_0606I denne uge fik programmet “Min fede træner” præmiere. Det er et program, som mange har ment meget om – både før og efter det blev sendt. Jeg har ikke selv set programmet, og har heller ikke til hensigt at se det. Så det her indlæg handler ikke om programmet, men om os fede mennesker, og hvordan vi bliver set.

Ja, jeg er fed. Det er ikke et særlig pænt ord at bruge, men når det skal bruges, skal det bruges rigtigt. Om en som mig. For det er det, jeg er. Jeg er ikke buttet, jeg er ikke lidt overvægtig. Jeg er fed. Og det er min kæreste også. Når folk ser os sammen, tænker de muligvis, at vi passer godt sammen – nu hvor vi begge er fede. Måske tænker de, at vi er blevet fede sammen. Det er vi ikke. Og vi er ikke sammen fordi, vi ikke kan få andre. Vi er sammen fordi, vi elsker hinanden. Vi er sammen, fordi vi deler interesser. Vi er begge meget engagerede mennesker. Vi sidder begge i diverse bestyrelser, vi bruger begge vores tid på frivilligt arbejde. Vi interesserer os begge for politik. Men det ser I ikke. I ser bare to tykke mennesker, som har fundet hinaden.

Det før omtalte program hedder min FEDE træner, og det provokerer mig helt absurd meget. Du bliver ikke fed af at tage ti kilo på, når du vejer omkring de 50 kg – du bliver nærmere normalvægtig. Og det har jeg et problem med. Jeg har et problem med ordvalget. Og de signaler, der bliver sendt til unge piger og drenge, som tror, de er for tykke, selvom de har et BMI under 25.

Og samtidig skal vi fede igen høre på, at vi bare skal tage os sammen. Jeg bevæger mig sgu nok mere end mange andre. Jeg træner (med verdens bedre træner, som du kan læse mere om på www.fitandstrongwithallie.dk), jeg cykler på arbejde (ca 12 km) 2-3 gange om ugen, og jeg laver en masse aktiviteter med mine to meget aktive drenge. Men jeg jeg spise for meget, og derfor er jeg tyk – eller fed om du vil. Der er mange grunde til, at jeg er tyk, som jeg måske kommer ind på en dag. Men det er ikke fordi, jeg sidder på min fede røv hele dagen og æder.

Hvad min kæreste mener om ” Min fede træner”, kan du læse mere om her http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/ekstremt-fed-deltager-om-udskaeldt-tv-program-det-goer-mig-ked-af-det/6625752

4 kommentarer

  • Maja

    Jeg forstår ikke problemet? Du har ikke set programmerne, du har det godt med at være fed. Suk. Alt det øfferi. Stop med den selvmedlidenhedstendens. Og clickbait i øvrigt. Din blig handler jo ikke om programmet

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Frøken Forstad

      Kære Maja.
      Jeg mener ikke, jeg lider af selvmedlidenhed – og jeg kan ikke helt se, hvor du læser det i min tekst. Og nej, jeg har det ikke godt med at være fed, det tror jeg, de færreste har. Men det var heller ikke det, jeg ville have frem i indlægget, der som du selv skriver, ikke handler så meget om programmet. Men det handler om titlen (min FEDE træner), som jeg mener er problematisk. Og det handler om, hvordan mange ser på os tykke. Og jeg søger hverken medlidenhed eller accept, men jeg søger forståelse.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Flot og ærligt skrevet – og fantastisk billede af 2 dejlige mennesker:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udlængsel #1